Udruženje graðana Slatki osmeh Jagodina Udruženje graðana Slatki osmeh Jagodina
Zašto je važno da se prijavite? 
Udruženje graðana Slatki osmeh Jagodina - TortijadaNaslovnaO namaPrijavaReceptiGalerijaSponzoriKontakt
Udruženje graðana Slatki osmeh JagodinaUdruženje graðana Slatki osmeh Jagodina - TortijadaUdruženje graðana Slatki osmeh JagodinaTortijada Jagodina - Naj torte na jednom mestu
 
 
Tortijada Jagodina - Udruženje graðana Slatki osmeh
Mediji o nama

Prijavite se za učešće na Tortijadi !!!


Tortijada Jagodina - Udruženje graðana Slatki osmeh
Izrada programa po narudžbini, izrada internet prezentacija, Internet marketing...


 
Tortijada Jagodina - Udruženje građana Slatki osmeh
« nazad
VALENTINOVO SRCE
 
Potrebno je: 60 g maslaca, 30 g šećera u prahu, 2 žumanca, nekoliko kapi esencije od vanile, 100 g brašna, 15 g kukuruznog brašna i pola kašičice praška za pecivo.

Premaz - glazura: 2 belanca, 375 g šećera u prahu i nekoliko kapi ružičaste boje za hranu.

Za ukrašavanje: 1 ružičasta ruža i 1 bela ruža (prava), 1 belance veoma blago ulupano i 60 g šećera u prahu.

Priprema:

Za pripremanje dekoracije pažljivo odvojiti latice ruža i lako ih premazati belancem i poprašiti šećerom u prahu. Stresti suvišni šećer. Staviti latice ruža na masnu hartiju i ostaviti ih da se suše 1 sat. Zagrejati pećnicu do 180 stepeni, pomazati dno većeg pleha maslacem. U sudu ulupati maslac sa šećerom u krem masu. Ulupati žumanca i dodati vanilu za aromu. Sipati brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo u sud. Mešati kašikom, potom umesiti rukama meko testo, gnječeći ga dok ne postane glatko. Razviti pravougaonik od testa odprilike 27,5 x 22, 5 cm i staviti na pleh. Pomoću modela od masne hartije i noža iseći veliko srce od testa. Ostatke ukloniti i upotrebiti ih kasnije za sitne kolače. Peći u pećnici 20 minuta dok ne dobije svetlosmeđu boju. Pečeno izvaditi iz pleha da se hladi. Za glazuru ulupati belanca u sudu sa 280 g šećera u prahu u gustu smesu. Obojiti nežnom ružičastom bojom za hranu. Sipati glazuru na srce i raširiti je širim nožem. Skinuti višak glazure i pokriti glaziranu površinu kolača plastičnom folijom. Ostaviti do sutra. Pre nego što se glazura potpuno sčvrsne ukrasiti je pripremljenim ružičastim laticama utiskujući ih polako u glazuru da se zalepe. Ulupati preostali šećer u ostatak glazure. Špricem sa manjim otvorom ispisati po Valentinovom kolaču poruku svog srca po želji.
 
 

 

 
Pobednicke torte po kategorijama




Dijamant Zrenjanin



 
  Home O nama Prijava Recepti Galerija Sponzori Kontakt  
  © SmileSoft.Net 2009 All Rights Reserved.